29 mars 2008

Elefanttryck


Hur jag gjorde elefanttrycken.

Först ritade jag av elefanten som Svedin har på tyget från Superbuzzy. Sen ritade jag av den först 4 st åt ena hållet och 3 åt andra på självhäftande plast. Sen har jag en screentryckram som jag fäste tryckplasten på. Sen tryckte jag en vända, som då blev två rader elefanter. Sen flyttade jag ner den och tryckte en omgång till. Sammanlagt tryckte jag 4 gånger. Dock räckte inte elefanterna på raden med 3 hela vägen ut, så jag fick efteråt trycka dom en och en längt ut i kanterna. Sen strök jag tyget och sen sydde jag ihop bodyn, helst hade jag velat trycka i samma gröna färg som e-slöjd har på ett av sina tyger för att kunna ha kantband i grönt, men jag lyckades inte blanda till exakt samma nyans.

8 kommentarer:

Botilda sa...

Elefanttrycken blev väldigt bra. Och kombinationen grön-gult känns fräsch och vårlig. Härligt!

Carolina sa...

Fler frågor ;)
Kladdar inte färgen av sig på ramen när du flyttar ned? Eller låter du det torka emellan?
Vad använder du för självhäftande plast?

Liza sa...

carolina
nej, för det kommer ju som bara ut färg just där elefanterna är uppklippta och tja, där ska ju mer färg ut för nästa elefantgäng liksom.
ska försöka komma ihåg att ta bilder nästa gång jag trycker, vilket nog blir på måndag om jag hinner. Hm, jadu, vad plasten heter, det är med rödrutig baksida och det står på finska bland annat, köper den på tiimari, men det finns på bokhandeln oxå, typ självhäftande bokplast.

Botilda, tackar tackar:-)

Carolina sa...

Tack Liza
Glömde ju säga sist att det blev otroligt snyggt!
Sätter du plasten på baksidan eller framsidan av nätet?
Min tanke om kladd, var om de elefanter som redan är tryckta inte kladdar av sig på ramen när du trycker nästa omgång, eller behöver du aldrig lägga ramen på det som redan är tryckt?

Liza sa...

Carolina
Tackar, tackar:)
Jo jag kom på sen att det nog var så du menade, jo ramen hamnar ovanpå det redan tryckta, så nästa gång jag gör en ny rad, så torkar jag av ramen. När jag gjorde stjärnorna som är helt random tryckta så hade jag små pappersbitar utklippta som jag la över varje stjärna allt eftersom jag tryckte. Plasten sätter jag på utsidan av nätet för att klistret på plasten inte ska komma i kontakt med tyget.

malin sa...

Så läckert! Jag blev så inspirerad att jag var tvungen att ringa till mamma och kolla ifall hon hade kvar screen-tryck ramen som vi använde när jag var barn - och det hade hon! Så nu ska jag också försöka mej på att trycka lite!

Carolina sa...

Tack! Nu blir det nog tryckning ikväll ;) Har varit lite sur för att jag inte riktigt fått till det, men nu har jag fått förnyad energi och nya förhoppningar om gott resultat ;)

Thea sa...

Jättefint!! Så kul att kunna göra sina egna färger och mönster.

Jag som aldrig fattat det där med screentrycksram...en liten bildserie nästa gång skulle vara toppen!