22 maj 2008

Bebispresent

En kompis till mig ska ha barn nu om två månader. Tyvärr flyttar dom till Umeå nästa helg:( Men men, man kanske får se lite bilder och så får vi se om vi har vägarna förbi nångång. Iaf så var jag ju tvungen sy lite kläder till den kommande bebisen. Jag blev jättenöjd med sakerna, och mottagaren också. Som tur var gillade hon ugglor:)


Först ut en hätta i uggletyget. Sydd att passa till kläderna i storlek 62. Eget mönster.Sen blev det en omlottbody, i mitt eget mönster 62 cl. Den ser lite sned ut, men det är den inte.
Uggletyg från jofotex och mudd/kantband från stoff och stil.
Matchande muddbyxor, mudd från stoff och stil och trikå från lokala tygaffären. Eget mönster i 62 cl.


Första omlotthoodien!! Jeij, det tog ett tag. Ända sen Gekko gjorde sin har jag velat göra en men dragit mig pga att kantbanden ska gå över i knytband. Jag har ju som bekant ingen coverlock med kantbandspressarfot. Men det gick bra, knytbanden är också i tre lager. Mönstret är eget utifrån mönstret på min body. Storlek 62 cl. Velour från hilco och mudd/kantband från stoff och stil.


Foto: Systeryster: Emma Wihlsson

10 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh vad fint :) Jag ångrar att jag inte köpte bruna ugglor. Tänkte att det kunde räcka med de bruna kaninerna men nja, hade nog gärna velat ha några ugglor också. Fin hoodien blev också, syns inte att det var din första!

Jes sa...

Superfin välkomst present till den anländande babyn :)

OttoPippi sa...

Så underbart det blev med grönt till den bruan ugglan! Alla plagg här var super tycker jag! Bra jobbat!!!!

Strömming sa...

Åh så fint!! Jag bara smälter (ska också ha barn om 2 månader) och skulle jag få nått sånt här skulle jag bli helt överlycklig! Jag får sy mitt själv jag så gör jkjag väl mig själv överlycklig.
En fråga, på bodyn när du fäster knapparna i undre delen av omlotten, har du något som ger extra styrka i tyget så att det inte går sönder när man knäpper upp och igen hela tiden?

Strömming sa...

elelr går din underdel i samma 'snitt' som överdelen? Tycker mig skymta kantband i grönt... Nu har jag något att klutrra på hur man gör! Det är verkligen skitsnyggt! Jag är grymt impad!

Liza sa...

susanna,
precis, min är ingen omlott i egentlig mening. Eftersom det snart är sommar tänkte jag att det blir varmt med två lager tyg framtill, så jag gjorde som så att jag tog mitt framstycke, ritade en fin linje och sen ritade jag av delarna, och på den mindre delen la jag till 1.5 cm sömsmån så att delarna gick omlott. därav alla knappar.

Liza sa...

susanna
och tack oxå för berömmet. Och tack alla andra oxå:) Jag blir jätteglad när jag får alla fina kommentarer:)

Strömming sa...

Tackar för tipset, det var ju jättesmart! Ska nog prova det i helgen jag också.

Strömming sa...

Nu har jag sytt en body efter dina tips. Den blev faktiskt riktigt bra förutom att den blev lite sned i ärmarna.... Men ringingen blev fin och jag tackar så mycket för tipset!

Anonym sa...

ååh det är så fiiiint så fiint!