01 juni 2008

Triss i kaniner

Kan man ha för mycket kaninkläder?
Det är frågan:) 3 st kaninbodys i 56 cl har det iaf blivit. Och så var jag ju tvungen göra matchande byxor till alla tre:) Mönstrena till bodysarna är egenknåpade och byxmönstrena är från ottobre. Tyget är som bekant från Jnydesign. Det bruna enfärgade är från lokala syaffären och det orange från e-slöjd. Den bruna och orange velouren kommer från Neanobelle och den turkosa från jofotex.

Mitt egenknåpade "omlottbody"mönster. Man kan ju inte riktigt kalla det omlott, när delarna knappt går omlott. Men tanken är ju densamma. Att man kan öppna upp bodysen helt. Denna ide har jag länge funderat på, sen svågerns M var liten och dom gillade omlottbodys, men hon var ju så varm av sig. Jag tänkte att det måste ju gå att göra en som man öppnar helt, men som inte har två lager tyg framtill. Nu äntligen har det blivit av att jag har knåpat ett sånt mönster. Sen är det ju rätt bra, för det går mindre tyg än till en vanlig omlottbody.


Upp: Supernöjd över att modellerna blev så bra. Riktigt nöjd över att jag valde att göra dom lite mer färgglada och inte helt i kanintyg. Sambon valde färgkombon på den turkosa och den vita:)
Ner: Hm, på den turkosa sydde jag på namnlappen innan jag satte dit knapparna, och dom krockade, så jag fick sprätta lös den och sy om.
Sammanlagt: Tja, blev supernöjd över allting. Frågan återstår dock, kan man ha för mycket kaninkläder?:)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir ju helt kär! Sååå fint!! Roliga färgkombinationer dessutom! Önskar bara att jag hade en lokal tygaffär som hade brun trikå. Men våra har knappt trikå över huvudtaget, tyvärr!

Mimmi sa...

Supersnygga! Vad häftigt att se alla tre på en gång. Det är svårt att bestämma sig för vilken som är snyggast, mao alla tre ;-)

OttoPippi sa...

Herregud så läckra!!! Så urfräna också ihop!!! man önskar nästan att man hade trillingbäbisar :-) :-) Supersmart "omlott"lösning också! Vad duktig du är!!!

Linda/Inna sa...

Stiligt! Jättesnyggt med svart och orange till de bruna kaninerna på vit botten. Den idén tror jag bestämt att jag ska "låna" av dig. Om det är okej ...

Och nej, man kan nog inte ha för mycket kaninkläder ... ;-)

Strömming sa...

Vilka läckra färgkombosar! Måste nog börja göra sånna själv, hittills har jag gjort helt i kanintyg, vilket är fint, men detta var riktig ballt!

p.lu.to sa...

Tjusigt! Hur gör du när du kantar med mudd? Har su en overlock somklarar sånt eller? Själv har jag inte riktigt hunnit träna på sånt....det återstår att se när jag hinner!

/lento

jejja79 sa...

så underbara set. hade önskat att jag själv var en sån hejare på kantbandning. Ser superproffsiga ut. =)

Liza sa...

lento
näe, jag har bara en vanlig overlock, även om jag gärna skulle vilja ha en cover. men jag syr kantbandet räta mot räta, viker över och stickar ner. jag har alltså råkant på baksidan men jag tycker inte det stör.

Cecilia sa...

Så snygga alla tre, min favorit är nog ändå den ljusa med orange ärmar. Frän modell också och smart att utelämna ett tyglager fram :)

Daddis sa...

Dina bodys är verkligen superfina! Ska bli jättekul att få sy efter dina mönster.

Anonym sa...

superfina kläder! och vilken smart body! hade jag aldrig kommit på själv! perfekt för se små som är lite varmare av sej :) och jättehäftiga färgkombinationer!

Jes sa...

Jättefina, underbara färg kombinationer :) Modellen på body är verkligen snygg.

JNYdesign sa...

Superfint verkligen, roligt att se vad alla hittar på med sitt tyg. Har en liten fråga, vad använder du för knappar? mina har en tendens att lossna när det blir för mycket tyg, vilket det lätt kan bli med kantning. Jenny

Thea sa...

Toppenfina!! Fina färgkombinationer, fin modell...ja, allt!
Jättefin bandkantning!

Anonym sa...

Jättefin bodymodell! Och superfina färgkombos!

Unknown sa...

gu såå fint, vilka härliga färgkombinationer!!!säljer du mönster??//erika

Anonym sa...

Dom här är ju GRYMT snygga! Fantastisk typ av body!