10 juni 2008

Tryckram, tryckram, tryckram:)

Tack vare en kloktänkt sambo så visade det sig att jag skrivit ut på fel sida av oh-pappret :S
Så när han kom hem gick det hur bra som helst:) Dock belyste vi ramen för kort tid, så det sket sig på den biten istället. Nytt försök imorgon!

Jaha, den extrema tokglädjen över att tryckgrejerna äntligen var här förbyttes i tårar. Allt var klart och jag skulle bara skriva ut mitt mönster på oh-papper. Jag hade kollat upp olika och Clas ohlssons var billigast, 119 kr för 25 st. Special för inkjet. Kontore hade några specialare för hp, 3M:s 50 st för 545!! Så jag köpte dom på clas ohlsons, och jag vet inte om jag ska ångra det eller inte. Allt rann ut, det är en svart sörja på pappret, så dom funkade inte. SÅ jag vet inte om det är så att man måste ha special till hp, eller om det bara inte funkar med inkjets....Så, antingen gjorde jag en miss och kastade 119 kr i sjön, eller så gjorde jag nåt bra, som inte kastade 545 kr i sjön.

Nu funderar jag på hur jag ska göra, vi hade laser på skolan och brother har en för 800 kr ink frakt. Och 3Ms som passar till laser kostar 500 för 100 st, alltså mer än halva priset. Så man tjänar ju snabbt in priset för skrivaren, men det känns b-igt att köpa en helt ny skrivare för ändamålet. Men jag vill ju inte komma hem med dyra hp-specialpapper som inte heller funkar:(

Just nu känns allt bara piss, och jag vette sjutton hur jag ska göra, allt blev massor massor dyrare än jag tänkt mig:(

Äntligen äntligen äntligen har min tryckram med tillbehör kommit:) Tack och lov för snabb leverans! Jag har velat ha tryckramsgrejer sen vi grejsade på skolan vt06, så jag har tänkt igenom beslutet väl. Dock så kom en overlockmaskin ivägen. Men nu så:)

Grejerna är beställda från www.screentec.se
Jag har köpt en ganska stor ram, tryckbar yta är 28*38 och tanken är att till en början kunna trycka tex tröjdelar och förhoppningsvis hela tygstycken.

Just nu är etapp 1 och 2 avklarad som innefattar att avfetta ramen, och sedan bestryka den med fotoemulsion. Detta måste man göra i mörker för fotoemulsionen är ljuskänslig. Sen ska ramen torka, i mörker, i rätt så många timmar. Alternativt om man har torkskåp kan den torka där. Jag ska nog köra hårblåsen på den om en stund för 10 timmar orkar jag inte vänta! :)

Sen så ligger en meter vit lakansväv i maskinen och snurrar, den ska jag provtrycka på.

Nu ska jag gå och skriva ut ett mönster som jag konstruerat innan jag kör igång blåsen:)

Återkommer med bilder och mer info:)

12 kommentarer:

Mimmi sa...

Kan du inte ha lite kurs här på bloggen ;-) Iallafall skulle jag önska en beskrivning på det här med tryck. Fattar inte alls vad det är för något.

Vindling sa...

Spännande! Ska bli kul att se vad du åstadkommer med dina nya leksaker. :D

Thea sa...

Häftigt!
Jag beställde en igår just från Screentec! Då kan vi ju bolla med varandra! Du skrev att det gick snabbt att få den; det var ju bra!

Mimmi sa...

Jag har kollat in länken du skrev och där hittade jag ju en beskrivning på tryck. Man skall kanske inte vara så ivrig utan undersöka lite själv först.

OttoPippi sa...

Så spännande, spännande, spännande!!! Jag har också gått och längtat och suktat efter att få screen-trycka!!! Ser med stort intresse fram emot dina tryck alster! Återkom snarast :-)

jejja79 sa...

oj oj, verkar avancerat, vi väntar med spänning på första alstret. Har ju sett innan lite av de tryckta grejor du har gjort och de är ju helt fantastiska. kul =)

Kaja sa...

KUL! Jag har gjort en del schablontryck och det är ju SÅ kul att göra sina egna grejer. Skulle också vilja göra mer avancerade saker, men jag tror att tidsbegränsningen blir lite för tuff.

Ser fram emot att se vad du skapar!

vouffen sa...

Å, vad trist att det inte funkade med OH-pappren... jag vet inte om det är till någon hjälp, men jag minns när jag gick på Universietet och vi skulle kopiera till OH så var det liksom olika sidor på OH-filmen, det gick bara att skriva på ena sidan, vet inte om den var lite mattare eller hur det var, minns att de kändes lite olika att ta på. Kanske värt att kolla iaf...? Om det står nåt om det på förpackningen eller om de kan hjälpa dig på Clas Olsson, hur som helst, lycka till, väntar med spänning att se resultatet sen :) !

Thea sa...

Vet du om det funkar med bläckstråleskrivare också?

Har du laserskrivare hemma?

Liza sa...

thea
jag fick det att funka, eller snarare fick sambon det att funka. Fanns tydligen fel och rätt sida på oh-papprena:) Så ja det funkar med bläckstråleskrivare, och nej jag har ingen laser numera. (den flyttade när sambons jobb gick i kk.)

Thea sa...

Tack för hjälpen!

Mitt kit ligger på posten och väntar nu. Det gick så fort att jag inte hann skaffa OH-papper! Som tur är jag jag inte så långt till Claes Ohlsson...

Några andra nybörjartips?? Vi kan ju mailas om vi behöver bolla. Om du vill, alltså! :-)

Anonym sa...

Ska bli kul å se vad det blir för nåt! Vill så gärna, men har inte råd... utan det blir billigare varianter med schabloner och grejjer :) men det funkar för stunden... Lycka till!