19 oktober 2008

Joels nya mössa!Jag fick för mig att jag ville göra en ny mössa åt Joel. Först var jag inne på en modell liknande Ester och Konrads och provsydde en egen. Men jag blev inte riktigt nöjd med toppen på mössan. Det gick någon dag och jag satt och klurade. Under tiden dök det upp ett inlägg från Ottopippi, som hade sytt av Soligs mössmönster. Och då! En sån mössa skulle han få! Jag började rita ett eget mönster, i storlek 43, för att kunna testa den på dockan. Jag sydde och sydde om. Ritade om lite. Sydde lite till och till slut fick jag fram en fin modell. Den är fortfarande väldigt lik Soligs, men jag har gjort den lite längre fram i pannan, och den går in mer bak i nacken för tajtare passform, så inte vinden letar sig in nånstans. Innan jag sydde ihop mössan, sydde jag fast två rundlar av windstopperfleece på fodret just där öronen är. På så vis så blåser det inte rakt igenom mössan in i öronen. Tryckknappar sätter jag dit när jag provat mössan på honom.
Mönster: Egenkonstruerat i 45/46 med inspiration av Solig.

Material: Fleece från ohlssons tyger, blå velour från gömmorna, windstopperfleece från en slaktad jacka.

Upp: Den blev grymt snygg, jag är kanonnöjd - både med färgvalen och modellen.

Ner: Hm, inget tror jag, det enda var att det var ett h-vete att få namnlappen rak där fram, höll på att ge upp och sätta den på sidan. Men det gick tillslut.

7 kommentarer:

LinSar sa...

Kanon snygg.

lilla hjärtat sa...

Snygg mössa och lösning med vindstoppern.

OttoPippi sa...

Vilken underbar variant på denna mössa!!!! Helläcker!! Nu blir jag sugen på att ändra till mitt mönster på liknande sätt :-) :-) :-) Kanon!!!

Anonym sa...

jag vill se livebild!
eller ja hur den ser ut på! NUNUNU!

Liza sa...

camilla
det kommer, det kommer. lugna ner dig lite:)

Zazza sa...

Tycker att du sytt en jättefin mössa, Gillar modellen.

vouffen sa...

Å vilken härlig mössa :) !!! Såg livebilderna "längre upp" i bloggen, det är inte så att man skulle kunna byta till sig mönstret till mössan...? Mot en bit tyg eller nåt annat du kan tänkas behöva...?