09 januari 2009

Mer julklappar

Även storebror Hampus fick lite julklappskläder.
Byxorna kom till därför att hans mor var lite sur över att hon inte hann köpa Me & I svarta åt han i höstas. Sen tyckte hon att det var lite lite limegrönt i deras höstkollektion, hon hade ju så mycket i lime från våren. Så jag tog fasta på dessa två punkter och gjorde ett par svarta twilbyxor med limegröna stickningar samt ett litet limegrönt monster på bakfickan.

Tröjan är i storlek 128 och mönstret är mitt eget förutom huvan som är från ottobre, lite modifierad för att passa halsringningen dock.
Tyget kommer från ohlssons tyger och är en härlig sweatshirt.
Den här var första riktiga plagget som jag sydde med coverlocken, och den uppförde sig exemplariskt, både vid luvan och raglanärmarna. Däremot var den inte så glad när jag stickade ner mudden, vid sidoskarvarna blev det hoppstygn, men det fick vara.

Byxan är mitt eget byxmönster i 122/128. Jag har kapat iden med både monster och benfickor rakt av från orginalet.
Eftersom dom blev klara på julafton, blev det inte så detaljerade foton, men jag har lagt ner en hel del tid och arbete på dessa byxor.
Dels är det knapphålsresår i linningen, i nederkant satte jag resårsnodd med en stopp, men för att resårsnodden inte ska hänga ner när den är åtdragen, så satte jag en liten hälla en bit upp där jag trädde resåren innan jag knöt ihop. Dessutom är det öljetter i kanalen istället för knapphål.
Ser mycket snyggt och proffsigt ut och jag är kanonnöjd!

Material: Svart twill, lime lakansväv och tråd, resårsnodd och snoddstop, öljetter, knapp och knapphålsresår från ohlssons tyger. Tryckknapp i midjan från gömmorna.

Upp: Byxorna blev kanonsnygga!

Ner: Att det blev hoppstyng på tröjan.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kanonsnygga brallor!

Doris_Assar sa...

Attans, stod och tittade på det randiga tyget idag!! De har ju 25% nu. Jag skulle ju ha köpt, hoodien blev ju superbra! Coola brallor också :-)

Anonym sa...

Måste titta in ordentligt från readern och bara säga: Yey! Supersnygga brallor!!!

Pyssellycka sa...

Gillar tröjan skarpt! Har också stått och klämt på det tyget...

od Andulky sa...

Verkligen snygga, både byxa och tröja!!!

Marie Frost sa...

Vilket jobb du har gjort med byxorna, skitsnygga!

Anonym sa...

Vilket fräckt set du har gett bort i julklapp. Byxorna har blivit jättefina med alla detaljerna. Och visst är det roligt att ibland göra lite mer arbetade plagg än muddbyxor (som naturligtvis är sköna och praktiska de också).

Bustråden sa...

Vad fina de blev både tröjan och byxorna!

Frida sa...

Du har fått en utmärkelse av mig. Välkommen att hämta den på min blogg.

Mimmi sa...

Du har en award att hämta!