10 oktober 2009

Sele till stumpan!

Syrran fick låna en sjal till stumpan, men det här med att knyta var lite för avancerat, så jag började fundera på nån slags sele. Att ergonomiska selar var bättre än en hederlig babybjörn var jag på det klara med efter att ha hängt lite på sjalbarn. Och jag visste att det var flera som hade sytt sig selar, så omöjligt borde det ju inte vara.

Jag letade efter instruktioner och bilder på både sjalbarn och google och funderade ett tag på att göra Tina W:s sele (bäranära) men insåg att skönast nog skulle vara vadderade axelband som gick hela vägen.

Ramlade över Beco babycarrier, och tyckte dom verkade smarta, så jag satt och filurade framför deras instruktionsvideo hur dom var konstruerade ;) Sen tog jag ett gammalt lakan och började rita och klippa. En fördel är ju såklart att syrran är lika stor som mig, så det var ju lätt att prova ut på mig själv.

Jag blev mycket nöjd med den och den avlastar väldigt bra, och stumpan stormtrivs i den.

Jag har gjort lite andra lösningar på babyinsatsen samt huvudstödet, huvudstödet är fastsytt och gömt i en dold ficka som gömmer sig under den svarta kanten på selen.

Material: Svart canvas från ohlssons tyger, lila mönstrat tyg från stoff och stil, 2 cm skumgummi från ohlssons tyger till axelbanden, ett gammalt liggunderlag till midjebandet, gammalt täcke som stoppning till ryggdelen, remmar från ohlssons samt gamla ryggsäckar, spännen från naturkompaniet samt gamla ryggsäckar.

Mönster: Egenknåpat med utgång från en Beco babycarrier.

Upp: Den blev både fin och användarvänlig. Stort beröm till min symaskin också som matade på genom både skumgummit och liggunderlaget som om det vore smör.

Ner: Hm, jag fick sprätta en del, men annars kan jag inte komma på nåt speciellt.

Tillägg: Jag vet att Beco har patentsökt selen, men denna sele är endast för privat bruk och gjord i ett exemplar, blir nog en till för privat bruk när vi skaffat barn.

19 kommentarer:

Ett Tu Tre sa...

Tjusigt jobb du har gjort!
Klart bättre med en ergonomisk sele än med en babybjörn. Det finns ju lite olika ergonomiska selar p marknaden så att din skulle vara ett plagiat blir nog svårt att bevisa om nån nu skulle orka driva en sån fråga. Själv hade jag en ergo sele, som vi fortfarande använder ibland fast nu alltid på ryggen, och så sydde jag två par mei taier när yngstan var liten - det blir så mycket mer personligt med hemgjorda selar/sjalar - man kan välja vilka färger och mönster man känner för och dessutom kan man faktiskt göra sig mer än en om man orkar och har lust.
Tycker absolut du ska göra minst en till dig själv när det blir dags.

Krimskrams sa...

Så ljuvlig! Ser otroligt proffsigt ut :-)

Lilla Gryn sa...

Fantastiskt fin!! Ser jätteskön och supersnygg ut. Jag har sytt TinaW:s sele, både med vaddering och utbredbara axelband och jag gillar nog när det är vadderat bäst, al´a Ergo.
Hoppas den blir mycket använd av syrran.

florin design sa...

Riktigt snygg!!!!

od Andulky sa...

Wow, helt underbar!!

Y sa...

både jättefin och praktisk!!

Reena sa...

Jag blir väldigt imponerad. Inte dåligt gjort efter bara kikat på instruktionsvideo. :)

Doris_Assar sa...

WHAT!?!? Har du sytt den själv??? Imponerad!!! :-)
Jag har själv liknande selar (ergo och angelpack), älskar dem!! Har (trots att jag är synerd) inte ens tänkt tanken att man kan sy en själv!!
Snyggt jobbat!!

Vindling sa...

Kanonfin! Hade själv en ergo till lilla tjejen, den gillade jag att bära i. Tyvärr var hon inte lika förtjust i att bli buren så den blev inte använd så himla mycket.

Mysebo sa...

Oj oj så fin. Kanon jobb, proffsigt! Kän dig super nöjd. Ha en bra kväll. Mvh S

Hello sa...

Jättefin! Jag sydde också en, innan jag började blogga och har varit jättenöjd med den. Men lika skönt som att bära i sjalen var det ju ändå inte ;)

Hawk and Weasel sa...

Oj vad fin! Jag har itne ens tänkt på att sy en själv, men det verkar ju som en bra idé om man bara hittar ett bra mönster...!

Tina T. sa...

Hej!
Kolla in tyget som jag har ute till försäljning på Tradera:
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1091144&listtype=0

Ha en trevlig helg.
Tina

{K * Design} sa...

ÅÅåå så fin, vad du är proffsig!

Carro/mysigtdesign sa...

Vad superduktig du är. Har (förutom alla de Mei Tais vi syr) en Manduca som ju är väldigt lik Beco. Tyvärr finns det vissa grejor med inställningarna på Manducan som inte riktig funkar tycker jag, men har aldrig kommit på tanken att man ju kan knåpa ihop själv.... Absolut värt att testa. Skulle gärna se fler foton.

Pyssellycka sa...

Stiligt sombara den!

Unknown sa...

Hej.

Vi undrar om du skulle vara intresserad av att sälja dina handgjorda saker, eller om du har några secondhand saker du vill sälja, på hantverksmarknaden.com? Vi skickar med lite information nedan och hoppas att vi hör av dig snart. Webshoppen beräknas öppna den 1 november om allt går enligt planerna.

Hur fungerar det att sälja på Hantverksmarknaden.com?

När köparen har gjort en beställning skickas ett mail ut till säljaren med information om köparen. Ex. Maja ska sälja stickade tröjor, hon skickar in all information vi behöver om hennes tröjor. Hon vill lägga upp 5 tröjor i olika färger i vår webbshop och får betala 10/upplagd vara, alltså 50 kr. Vi lägger upp hennes tröjor på Webbshoppen. När köparen beställer en tröja skickar vi information om köparen till Maja.

Vem ansvarar för att köpet går igenom?

När Maja har fått köparens information tar hon själv kontakt med denne för att göra upp om köpet. Därmed är det köparen och säljaren som ansvarar för huruvida pengar förs över och varans kvalité. Om vi får information om att en säljare eller köpare har på något sätt inte uppfyllt sin del av köpet kommer vi att ta bort säljaren eller inte låta köparen handla hos oss något mera! Som säljare skriver man under ett kontrakt där man lovar att den information som står om varan på webbshoppen ska vara sann. Du som säljare bestämmer själv vilket betalningssätt som passar bäst vid försäljning.

Kostnader

Ni som vill sälja på hantverksmarknaden.com kontaktar oss på info@hantverksmarknaden.com. Ni får då ett formulär att fylla i med den information vi behöver av er. Vi tar ut en kostnad på 10/vara vi lägger upp som ska betalas i samband med registreringen av era varor. Vi tar ut denna kostnad för att täcka våra utgifter som webbhotell, domännamn, reklam osv. För 10/vara får din vara ligga uppe på hantverksmarknaden.com i 1 år. Om du inte fått sålt din vara inom ett år skickar vi ut ett mail och du kan då välja att ta bort din vara eller för endast 10 kr låta den vara kvar under ett år till. Om du har gjort en större produktion av en vara, (ex. stickade tröjor i likadant garn, samma färg med samma detaljer men i olika storlekar) betalar du endast 10 kr för 2, 20 kr för 4 etc.

Maila oss om du tycker att detta verkar intressant så kommer vi att skicka mer utförlig information till dig.

Varma hälsningar

Hanna och Johanna

kalamajt sa...

otroligt fin, och så profsigt gjort, jag är jätteimponerad! :-)

Lillemor sa...

Så himla duktig du är på att sy Liza! Jag längtar tills nästa pyre får ärva Tobias urvuxna yrväderkläder :)