06 januari 2010

Jossans julklapp del 1

Lite lagom efter jul börjar jag blogga om de julklappar jag sytt. Får se när jag är klar med julklappsbloggandet, i tidigare bloggtakt lär det väl vara vid midsommar eller nåt sånt;) Först ut är en del av Jossans juklapp.


Först ut en tunika med Hello Kitty applikation. Många små delar och mkt pill, men jag blev relativt nöjd. Enda jag stör mig på är att jag skulle gjort Kittys "hals/uringning" som en egen tygbit istället för att den som nu sitter ihop med huvudet, men jag tvivlar på att J bryr sig :)

Mönster: Eget i 98 cl. Ärmarna är dubbla men kroppen är enkel.

Material: Lila interlock och turkos jersey från Jny Design till klänningen. Rosa och turkos jersey samt lila interlock från Jny Design, gul jersey från jofotex samt vit velour och svart jersey från gömmorna till applikationen, samt vlisofix och totally stable såklart.

Eftersom damen i från växer, så fick hon ett par nya muddjeans också. Ett Hellokitty-strykmärke fick pryda den ena bakfickan, märks det vem hon är förtjust i;)

Mönster: Mitt eget muddjeansmönster i 98/104, fast jag sydde med lite bredare sömsmån, eftersom hon ändå är rätt smal. Stickningarna fram på benen är fejk, jag har bara ritat dit en linje som jag sydde efter, vilket syns, eftersom tygkritan syns på bilden;)

Material: Jeansstuvbit, svart mudd och strykmärke från ohlssons tyger. Aubergine jeanstråd till stickningarna.

Jossan fick även lite kläder och tygblöjor till dockan, men dom kommer i ett inlägg längre fram:)

God fortsättning!

2 kommentarer:

Nette/Rostis sa...

superfina kläder applikationen är ju bara alldeles underbar!!

Benglan sa...

En sån där skulle min lilla tjej ÄLSKA :) Själv är jag inte lika förtjust (som hon) i Kitty men den där var supersnyggt gjord"