18 mars 2010

Tygblöjor


När Elina kom hem från 56:an så hade jag övertalat ;) syrran att köra med tygblöjor. Då det inte fanns så mkt att tillgå i den späda damens storlek så åkte jag på att sy. Dessa blöjor (20 st) är fortfarande obloggade;-) Men, hon har ju växt sen dess och blöjorna blev för små. Tanken var att nästa storlek skulle inhandlas, men efter att ha gått igenom ett antal olika köpesblöjor så gav vi upp. Moster fick rycka ut igen. Får väl iof skylla mig själv som övertalade syrran ;)

Modellen är en egenritad pocket med tankar på utseendet på babytrosor, och efter att ha funderat på vad som inte passade med köpesblöjorna. Hon har ju extremt smala lår och jag vet inte om hon har lång överkropp eller vad det är, men alla köpesblöjor vi testat har liksom varit för korta ovan benen. Så knappar runt låret, och rejält tilltagen höjt ovanpå det. Blöjan är dessutom lite av en onesize som just nu är nedknäppta. Jag har testat den på svågerns pojk (2 år o 4 mån, 13 kg, 90 nångting lång) och den passar utan problem, så förhoppningsvis ska hon kunna ha dessa tills hon slutar med blöjor.

Denna gång valde vi att ha naturmaterial innerst (vi hade fleece i dom första) så att hon ska känna att hon blir blöt, och det var inga problem att byta. Det blev även knappar i dem då hon dels började få upp kardborren själv och dessutom blev den sliten så otroligt fort.

Totalt blev det 14 blöjor, 5 vardera i elefanttyget och det lila, samt 4 orange som är ofotade. (den 5:e orange kommer att bli en ytterbyxa)
Mönster: Egenritat

Material: Pul och bambustretchfrotte från myllymuksut. Knappar från ebay. Resår från ohlssons tyger. Inlägg sen tidigare blöjor i microfiber, samt bambuinlägg i bambufleece från myllymuksut.

Börjar vara en stadig liten dam nu:)
Söt elefantbak :)

På natten kör dom med formsydda blöjor (även dom sydda av mig och även dom obloggade ;) )
Nya skalbyxor behövdes då dom tidigare började va lite små. Jag har bytt till mig en bit ooga booga pultyg av Titinea och fick en tillräckligt stor bit för att det skulle räcka till 3 blöjor. Tanken är att det ska bli två pockets av resten, men vi får se, den var stelare än den pul jag jobbat med tidigare, så det kanske blir skal av allt. Tack Titinea!

Mönster: Samma som till pocketblöjorna
Material: Pultyg från Titinea, vikresår från ohlssons tyger, knappar från babythings.17 kommentarer:

Retrokas sa...

Jättefina blöjor! Vilken tur Elina har som har en så snäll moster. =) Vi kör också tygisar på våra barn, är ju bara så kul att få sy dem i alla tänkbara färger. =)

Simsalabim sa...

Vilket jobb! Och vilken research. Jättefint blev det i dessa tyger.

kalamajt sa...

Vad fina de blev, och vilken tur lilla E har som har en så snäll och begåvad moster! Och känn dig stolt att du övertalade söstra di att köra tygisar, det är ju så mycket bättre, finare, skönare och miljövänligare!!

(Jag byter gärna några bambuklipp mot tex om du har en snutt moln eller så?)

Kram!

Carro/mysigtdesign sa...

Vad jättefina de blev.

Titinea sa...

Vad fina blöjorna blev och snabb är du att sy. :)

Titinea sa...

Jo, tyget fungerar till pockets. Det blir mjukare efter tvätt. Men jag håller med om att tyget är lite annorlunda mot andra tyger jag testat, med samma funktion. Men det är så gulligt med små monster :)

lilla i sa...

Jättefina! hade vi haft tvättmaskin i lägenheten hade nog vi också använt tygblöjor.

Strömming sa...

Jätttefina blöjor! :D Håller också på att får fram ett bra mönster som passar till min lilla nya kille. När jag fått det ska jag sy i elefanttyget också, det är bara så fint! :D

Moa sa...

Superfint. Jag väntar själv hem elefanttyget till mina första pockets:)

Heilt spesiell sa...

Så tøff modell på bleiene og ikke minst modellen som har dem på.Kjempeflotte!

Ahlard sa...

haha du har rätt:) Jag märkte det lite för sent. Och jag hade inte alls tänkt på det. Men det är tur det är jag som ska ha den:) Jo det är lite galen färg... men det är ju vår!

Ahlard sa...

oj så fina tygblöjor:) Det är verkligen sött istället för vanliga. Och söt i rosa fordon...

OttoPippi sa...

Men jösses. Så fina. är så impad av alla som syr blöjor.

Marie Frost sa...

Underbart söta! Och sicken goding till modell!

Strömming sa...

Kanske Elina vill ha turtle butts till nattblöjorna? Jag älskar våra turtle buttsbrallor, de bästa hemstickade jag gjort! Så vill du ha ett byte med ullbralla att ge bort så är jag på! (Fast de närmsta veckorna har jag grymt fullt upp)

Hawk and Weasel sa...

Snygga blöjor! Vi har ett gäng (köpes) som vi fått ärva, men jag har inte vågat mig på att börja använda dem ännu. Jag fattar att det säkert är enkelt men det är än så länge ännu enklare med de onda pampersblöjorna... men nu blev jag sugen på att ge mig på att testa tygisarna bara för att få sy lite egna. Hur länge tog det att sy sådär många egentligen?

od Andulky sa...

De här har jag missat, grymt fina!!!