17 augusti 2008

Födelsepresent och födelsedagspresent

En kompis till mig fick barn nyligen (tja nyligt och nyligt, han är snart 2 månader:o)

Iaf så önskade sig hans mamma en ugglebody och en ugglehätta. Eftersom hon i bloggen uttryckte ett gillande över omlottbodys samt det faktum att nästan alla deras bodys i 62 cl var långärmade så fick det bli en av mina specialbodys fast med kort ärm. I uggletyg såklart. (dock var bodyn lite för kort:(, han har vuxit så mkt) Sen fick jag för mig att sy en omlotthoodie och ett par muddbyxor i turkost oxå. Bara för att det är så kul att sy:) Sen drog ju den här födelsepresenten ut på tiden, så tiden för att skicka den råkade sammanfalla med storasysters födelsedag, och eftersom mamman uttryckt gillande över de bruna elefanterna så fick det bli en klänning med rosa kantband till storasyster.


Mönster: Mina egna till alla, bodyn i 62 cl, byxorna och omlotthoodien i 68 cl. Mössan i 38 el dyl.
Klänningen i 92/98 ungefär.

Tyg: Ugglor och elefanter från jofotex, brun mudd från stoff och stil, rosa mudd/kantband från eslöjd. Turkos velour från neanobelle.

Upp: Att mamman blev överlycklig över presenterna, allt gick som på räls att sy utom klänningen som var en ny modell för mig. Men den gick bra att sy ändå.

Ner: Att bodyn var för liten. Men det ska nog ordna sig på nåt sätt;)

Och så lite livebilder såklart:)
W poserar i sin fina elefantklänning/tunika.


Måste ju prova om lillebrors mössa passar på mig:)

Lilla V i sin ugglebody som med nöd och näppe går på.

4 kommentarer:

AMDAdesign sa...

Om den bara är för kort på längden gör en body förlängare i grenen...en dubbelvikt rektangulär bit av samma trikå som du sätter tryckknappar på i kort ändarna så kan man ha bodyn längre =)

OttoPippi sa...

Ja, precis! Det finns bodyförlängare (att köpa, men förstås ännu bättre att göra själv). Så kan han ha den ett långt tag till. De växer ju så snabbt de små liven :-)

Nobelle sa...

Såå många fina kläder! Fint med bruna elefanter och rosa kant. Nu har jag lagt till dig i min blogglista, hoppas det är ok!

Anonym sa...

ooh vad fina barn jag har! :)
I fina kläder förstås =D