26 februari 2009

Ny tunikamodell!


Nu har jag sytt en ny tunika till mig själv, efter ett nytt halvt egenknåpat mönster.
När ohlssons fick in en massa nya färger på viscosjersey, så insåg jag att om jag ska sy några fler tröjor/tunikor till mig själv, så måste jag ha en ny modell. Min gamla har jag numera i 6 kortärmade varianter och 2 långärmade. (fast alla utom 2 är obloggade) Då kanske det börjar räcka? Så, tisdagkväll spånade jag på en ny modell, igårmorse innan jobbet (jobbade bara 12-16) så ritade jag upp ett mönster där jag utgick från en tunika i ottobre, som jag gjorde om lite. Klippte ut och sydde ihop ärmar och liv iaf. Igårkväll sydde jag klart den och nu har min sambo fotat mig.

Mönster: Halvt egenknåpat utifrån ett mönster i ottobre nr 3/06. Storlek 146 cl. Utgick från okets form och gjorde det lite mer uringat. Ärmarna är orginal förutom att jag delade den på mitten och breddade den för att få lite mer pös. Livdelarna har kvar raglanskärningen och halsen, i övrigt ritade jag om dom.

Material: Grått t-shirttyg från ohlssons, limegrön mudd från stoff och stil.

Upp: Att jag inte behövde rita om mer än oket när jag ritade mönstret för att få till modellen bra.
Att "testvarianten" blev så fin att den går att använda. Hade den på jobbet idag, och fick beröm för den :)

Ner: Tja, jag är inte van att rynka, så det var lite jobbigt, den blev lite för lång på första försöket, men det var ju enkelt åtgärdat med saxen :)

Maskiner: Vanliga för att sy rynktråd, i övrigt bara overlocken.

5 kommentarer:

Helena sa...

Snygg tunika! Kul med ett egetknåpat mönster! Din gamla modell var snygg den också.

Marie Frost sa...

Ursnygg! Läckert med det limegröna till!

Doris_Assar sa...

Jättefin!!!

od Andulky sa...

Snygg!!

florin design sa...

Den är jätte fin!

Ska se till å posta smurfar och hjärtan till dig, förlåt att det dröjt men jag kommer inte åt tyget nu nör jag renoverar....