15 november 2010

Fuskomlottbody!

Fick idag ett mejl om en som undrade om hon behövde skriva i vartenda inlägg att inspirationen till fuskomlotten hon sytt kom från mig, eller om det räckte med första inlägget. Anledningen var ett blogginlägg kring det här med att en del snor ideer/mönster och kallar det för eget.

Jag har sagt förr, och säger det igen. Jag har inga krav på någonting, visst, jag tycker det är schysst, och jag blir glad om någon länkar till mig när dom inspirerats av mig, men att länka i vartenda inlägg blir ju ohållbart. Det gör inte jag heller om jag inspirerats av någon. Sen är det ju inte alltid man kommer ihåg vart man sett det man inspirerats av. Fast man kan ju ändå skriva en rad om det.

Däremot tycker jag det är stor skillnad om man har sålt/delat med sig av sitt eget mönster till någon, och denna person skriver att det är eget.

5 kommentarer:

dajj sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
dajj sa...

Tack för all inspiration! =D

designofluna sa...

Det är rätt - det är inte schysst att säga att det är ens eget om det inte är det! Kolla in på min blogg om du vill, där har jag en tävling där du kan vinna en valfri Lunafigur!
Kram Malin

Malin Skagerlind sa...

Hejhej! Hur går det med min beställning? Joel-tröja och en mössa. :-)
Mvh Malin

Sanna sa...

Tycker själv att man kan skriva första gången vem som inspirerat en eller hjälp en på traven och att det är skillnad om man får ett mönster av någon eller om man blir inspirerad av någon., Har själv gjort en variant av fuskomlottbody av en body och en omlott tröja och klurat till därimellan hur det kan bli bra. Tycker att vissa gånger kan det bli en sådan hysteri om vem som gjort vad och såvidare, självklart hade jag inte velat att någon tog åt sig äran av sådant som jag skapat och liknande men det tror jag ingen annan vill heller att någon skall göra. Keep up the good work ! :) Ni inspirerar mig allihoppa !!!

Mvh Sanna