07 februari 2011

Jag lever!

Nu är det oförskämt länge sen jag bloggade. Men sytt har jag gjort och bebisen är fortfarande kvar i magen. Nästa onsdag är det tänkt att den ska komma ut. Fixerat sig med rumpan ner har den oxå gjort, så det blir snitt.

Men, till lite sydda saker, vi börjar med alla blöjor jag sytt sen sist!

Blöjskal till vårat lilla pyre.
Material: Pul från diverse finska webshopar som fante hjälpte mig att få tag i, insida från en vit fleecefilt från Ica Maxi. Knappar från en coop.
Mönster: Fattycake NB med sömsmån för att kunna vändsy.

12 st formsydda blöjor i storlek NB el dyl.
Mönster: Egenknåpat med utgång från fattycake NB, och LDD NB. Formen kommer delvis från FC, medan storleken är från LDD.
Material: Utsida i bambuvelour och insida i bambufrotte, båda från Alanas coop. Tanken var först att ha omvänd kombination, för att kunna använda snappi, men när jag fick hem bambufrotten och kände hur mjuk den var kunde jag inte låta bli att sätta den på insidan. I framkant finns ett 2-lagers inlägg fastsytt, blir totalt 4 lager bambu. 12 extra inlägg i ett lager bambufleece och ett lager bambuvelour.
12 st formsydda i storlek NB/S. Mönstret är ett omritat Fattycake NB, men kollar man på andra mönster så motsvarar den S. Jag har kortat baktabbarna och förlängt framtabbarna för jag ville slippa knappar på denna modell.
Material: Utsida i bambucollege, med öglesidan ut-snappivänligt. Insida i bambufleece med den flossiga sidan mot bebisrumpa, hoppas bara den håller sig sådär mjuk och flossig efter tvätt. Även på dessa finns ett 2-lagers inlägg fastsytt i framkant, detta viks dubbelt, så totalt blir det 6 lager bambu.

 Insida på dom formsydda.

Den större storleken har ett dubbelt inlägg som viks på mitten.

Två formsydda småblöjs med utsida i Jny designs molnfrotte och insida i bambufrotte. Samma mönster som dom andra småblöjsen.

Sen har jag även sytt ett gäng prefolds (12 st) Mönster: Tja, bara kvadrater med rundade hörn, storlek 35*35 cm tror jag dom blev ungefär.
Bambuvelour innerst, bambufleece i mitten och bambucollege ytterst för att fästa snappi i. Blev snudd på tjocka dock.

Sen så har ju mosters stora tjej börjat förskolan, och då behövdes lite blöjor dit som var enkla att ta på.
Mönster: La Di Da, storlek M, med S-tabbar.
Material: Blompulen på översta bilden kommer från eurokangas. Blöjan i mitten har bambuvelour från en coop inuti och dom andra två har bomullsstretchfrotte från mjuka tyger på insidan.
Nedre bilden: All pul utom aporna och feerna kommer från Shuna, och alla har insida av bambustretchfrotte från Eco Earth där även fe-pulen kommer ifrån. Ap-pulen kommer från myllymuksut.

8 kommentarer:

Madelene sa...

Åh va mycket fint! Och synd att bebis känner för att göra entré med rumpan först...det ville våran minsta med, så han fick plockas ut...

Ingrid sa...

Tänk att tiden går så fort att det snart är dags för bäbisens entré :) Önskar all lycka till och hoppas på ett litet inlägg när pyret är här!!

Och vilken produktion du har åstadkommit - ser jättefina ut allihop.

sorkmor sa...

Vilka fina blöjor och vad spännande med en liten nyföding :)

Mallaching sa...

Ojj va mycke fint :) Vi kanske rent ses på BB då, jag är beräknad till den 20:e så det kan ju hända när som helst nu :)

Pyssellycka sa...

Mums vad många fina!
Tyvärr håller inte bambufleecen sig fluffig mer än kanske två tvättar. Den blir som baksidan på en collegetröja ungefär, men den är ju ändå mjuk tycker jag.

od Andulky sa...

Wow så många fina!! Stort lycka till med snittet och bebis!!

JuMel sa...

Wow, vilken blöjproduktion. Jag blir alltid lika imponerand av alla er som tar er tid och syr så fina blöjor till era barn! Lycka till med snittet och bebisens ankomst! Vad spännande att se vem som tittar ut:)

Tove Lantz sa...

Det är inte så att du säljer tygblöjor? :)